Egy alkoholista naplója

Egy alkoholista naplója

2021.07.23.

2021. július 24. - Victor76

A mai egy pihenős nap volt.. lehalkítottam a telefont. Persze az üzleti élet megtalált és kaptam pár üzenetet, amiktől régebben feszűlt lettem volna. Ok az elmúlt 3 hétben offoltam egy részét az életem ezen részének. Nem azért mert fasza gyerek vagyok és kapják be, nem is menekülés miatt. Egyszerűen csak azért mert megtanultam, hogy most a számomra a gyógyulás a legfontosabb. Minden és mindenki más várhat. Ha stabilabb alapokkal, higgadtan vágok neki az életem ezen problémahalmazának kisebb az esély a visszaesésre. Jó tudom, hogy gáz van, de most az életemről van szó és a lelki békémről, az érzéseimről.

Apropó érzések. Azt vettem észre magamon, hogy könnyebben adok pozitív visszajelzést embereknek és cserébe kapok is tőlük. Pl.: ma ráírtam arra, akinek dolgoztam a héten, hogy nagyon jó volt, remek embernek és tanárnak tartom, várom, hogy folytassuk a közös munkát. Nem nyalásból, hanem mert annyira bennem volt, hogy szeretném ha tudná. Olyan kedves választ kaptam.. Egy újabb hétköznapi kis csoda vot. Gyorsan vissza is kuckóztam az ágyba és aludtam egy kicsit. Elvégre ha szabdságon vagyok akkor pihenhetek. Anyám is azt mondta, hogy nyíltabb lettem, nem rohanok el 3 perc után, leülök és beszélgetünk.

Ma nagyon pozitívan csalódtam abban a helyben ahol voltunk, mert eddig a bigott vallásos hangulat és az, hogy egy kripta szerű templomi helységben van, rányomta a béllyegét a hangulatomra. A megosztások se voltak annyira jók eddig. 
De ma valami más történt. Jött egy srác, aki kb. 1100 napja józanodik és mesélt az életéről. Annyira humorosan, öniróniával fűszerezve, hogy többször hangosan nevettünk. Ha jobban belegondolok, a nevetésünk mögött megannyi emberi tragédia húzódik. De akkor is jó volt együtt nevetni a társakkal. Nem parodizálta ki, csak őszintén elmondta azokat a helyzeteket, amiket ismerünk vagy ismerhetnénk.. Az ilyen megosztások számomra és a többi frissen útra lépő vándor számára sokat számítanak. Én is ezért beszélgetek mindig azokkal akik frissen jönnek be. 19 nappal a hátam mögött kiscsikó vagyok, de remélem, hogy pont ezért lehetek számukra hiteles, mert elérhető közelségben van az utam. Nagyon tisztelem azokat akik nem ittak 20 éve vagy 10.000 napja. De ha valaki frissen bejön jobban elfogadja az elérhető távolságot. Mondjuk a 30 napja nem ittam, vagy 60 napja nem ittam emberek véleményét. 

A bevezető után is zömmel támogató és pozitív megosztások jöttek. Feltöltött. Nem mintha le lettem volna merülve. Lehet a szinten tartott jobb kifejezés, a fene sem tudja, mindenesetre jól érzem magam amikor AA gyűlésen vagyok. 

Ma nagyon szép napom volt. Amit a reggeli bejegyzésben írtam végig kíséte a napom. Egyszerűen ma is szerettem élni és az Életem. Érzem holnap is így lesz.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victor76.blog.hu/api/trackback/id/tr3916636808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása