Egy alkoholista naplója

Egy alkoholista naplója

Érzések

2021. augusztus 05. - Victor76

nos ez nagyon furcsa.. soha életemben nem voltam féltékeny. Vagy azért mert az egóm felülbírálta, vagy azért mert nem érdekelt annyira a párom, hogy az legyek. Nem tudom, hogy a mostani érzésem annak a következménye, hogy józanodom. 
Azt mondják az öregek, hogy a folyamattal együtt jár az, hogy változnak az érzéseink és változik ahogy a világot látjuk.
Igazából semmiség, ami ma történt. Zs elmesélte, hogy az egyik exe ráírt éjjel, aki x időközönként bejelentkezik. Első körben nem is zavart ez. Tudtam erről, mesélte már.  De ma valahogy elkezdett kattogni az agyam. Jó, hogy tudtunk róla beszélni, teljesen őszintén elmondtam, hogy zavar. Nincs bennem kétely a szerelmünkkkel kapcsolatban, és egy szép nőről van szó. Amit nem értek, hogy miért nem zárja le, de ez az ő dolgo, hogyan kezeli ezt.
Annak örülök, hogy megosztja velem. Kicsit olyanok ezek a felmerülő problémák, mint a mini próbatételek.. Tanunom kell az élettől, hogy annak ellenére, hogy letettem a piát nem lesz minden szép és jó. Pont a tegnapi gyűlésen mondta egy társam, hogy attól az élet még élet marad. Vannak jobb és rosszabb pillanatok. Nekünk kell helyén kezelni a dolgokat. Az agyam érti.. de 44 év egoista életmód után hirtelen nehéz váltani és azt mondani, sínen vagyok. Úgy érzem, hogy az életem kezd visszabillenni, de mindig vannak kisebb, nagyobb próbatételek, vagy a tököm se tudja minek nevezzem őket. 
Azon gondolkodtam, hogy ha ettől most kattogok és feszültebb lettem, mi lesz ha nagyobb negatív hullám jön. Nem tudom, de legalább vannak eszközeim, hogy kezeljem őket. Továbbra is jó, hogy nincs ivás vágyam és eszembe sem jutott, hogy igyak, amikor beakadta a lemez ma. 
Jó, hogy ma 2 gyűlésen veszek részt. 

Az alkohol eddig, mint egy védelmező páncél vett körül. Bármi baj volt, kéznél volt és "varázsszerként" megoldotta azt. Igen ám, de ez a páncél szépen lassan elszívta az életemet... Lassú keserves haldoklás az út vége, nincs ezen mit szépíteni.
Most, hogy 32 napja nem részese az életemnek, védtelennek érzem magam időnként. Ebben a pillanatban is. Fura, mert nem ivásvágy van bennem, csak valamit tenni szeretnék a feszültség ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://victor76.blog.hu/api/trackback/id/tr4716649790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása