Egy alkoholista naplója

Egy alkoholista naplója

1000 nap

2024. március 30. - Victor76

Hát elérkeztem ide is... az első négyszámjegyű józanodáshoz. Köszönöm azoknak, akik támogattak, segítettek az utamon. Zs-nek, F-nek, a közösségnek, a bartaimnak, a szponzoromnak és magamnak is. 

Nem, nem mindig könnyű a józanodás, tele van még mindig buktatókkal, érzelmi hullámvasűt helyenként...
És van megannyi szép pillanat, apró kis csodák, érzések, valós öröm, életszeretet, élniakarás.

Azt hiszem ezért csinálom. Mert élni jó. Persze olyan, amilyen, de legalább valós. Nem egy alkoholgőzös ábránd, felfokozott érzelmekkel, amiről anno sejtettem, hogy csak illuzió. Ami most körülöttem van, az valós. Persze a tudatalattim és a lelkem néha bepróbálkozik irreális képzetekkel, de legalább ezt már felismerem és van annyi tapasztalatom, hogy hellyel - közzel uralkodjak rajta.

Ma igyekeztem mindenkinek, aki ennek az utnak a része vagy szeméyesen, vagy telefonon, vagy írásban, megköszönni, hogy segített. Anyám volt az egyetlen, akivel.. de úgy is tudjátok. De legalább volt mit megosztanom a gyűlésen. Mint egy mázsás kő gördült le rólam ez a teher. Azt hiszem elfogadtam vele kapcsolatban, hogy más a szeretetnyelve, és hogy ilyen a kapcsolatunk. Kissé felszínes. De nem az foglalkoztat, hogy egy ember nem tudott velem örülni, hanem az hogy oly sokan igen. Ez az, ami számít és ami fontos a számomra.

Gyűlés után elmentünk kajálni a csipet csapattal. Jókat nevettünk, jól éreztük magunkat, egy fiatal társ is csatlakozott hozzánk, aki még csak 5 napja józanodik. Azt hiszem jól érezte magát, velünk nevetett, felszabadultnak tűnt. Szép este volt.

Holnap pedig kirándulni megyek (ezen egyszer Zs nagyon jót nevetett, amikor a kirándulásra a Margit szigetet hoztam fel példának :D ) Szóval kirándulni megyek egy AA barátommal. Jó lesz kimozdulni, sétálni egy nagyot, kiszellőztatni a fejemet.

Jó ez a 4 nap pihenés, jót tesz, regenerálódom. Az is jó döntés volt, hogy egy kicsit visszábbhúzódtam. Volt időm magammal foglalkozni, pihenni, kikapcsolódni, lakberendezni, főzni, aludni, lustálkodni.

Köszönöm az 1000 nappal ezelőtti önmagamnak, hogy segítséget kért, hogy belátta tehetetlen saját magával szemben. 

És legvégül Apa... köszönöm, köszönöm, ahogy neveltél, ahogy szerettél és ahogy átadtad azt a szellemi, morális és emberi örökséget, ami itt él bennem és életmentő volt. Remélem, hogy valahol olvasod, hallod ezeket a gondolatokat, érzéseket, ha máshol nem itt bennem élve tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://victor76.blog.hu/api/trackback/id/tr2518367385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása